DIY Projects
Bereiding wijze 1: chunks Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook. De tijd dat dit moet koken is verschillend over het internet .  Dit verschilt waarschijnlijk omdat mensen verschillend soort pannen gebruiken en de ene wel een deksel gebruikt en de ander niet.Eveneens als de hoogte van het gas voor de verhitting.Net als met een snelkook pan als de deksel er stevig opgedrukt word loopt de druk in de pan op waardoor het kookpunt daalt. dus het water bij een lagere temperatuur gaat koken, Zelf laat ik het koken voor ongeveer 5-7 minuten. Het gaat bij het koken vooral om dat de structuur van de blaadjes “kapot” gaat. Zodat je slappe blaadjes krijgt en deze dus snel uit elkaar vallen. manier1: stukken/chunks Het is misschien even een beetje werk maar je garnalen hebben er lang plezier van. Neem voor de gewenste hoeveelheid je maakt één of meerdere borden uit de kast. Ook een glazen snijplank of iets dergelijks is prima geschikt. We gaan deze namelijk bijna rechtop zetten (afwasrek is hierbij handig) en  hier namelijk de blaadjes op leggen/plakken. Als de blaadjes voldoende gekookt zijn komt het lastigste gedeelte. Pak elke keer een los blaadje en “plak” deze op het bord. Herhaal dit met de gewenste hoeveelheid blaadjes. Zet het bord op de kant in een afwasrek of iets dergelijks en laat even het water eruit lekken. Als het merendeel van het water afgedruppelt is pak dan blaadje voor blaadje eraf en rol deze op of frommel het op. Leg de opgerolde/opgefrommelde natte blaadjes een tijdje op een absorberend keukenpapier. Laat genoeg ruimte tussen de blaadjes zodat het keukenpapier AL het water op kan zuigen. Je moet dus na een tijdje nog droge plekken hebben in je keuken papier.Als dit niet is heb je de stukjes niet ver genoeg uit elkaar gelegd en zit er nog wat water in.Klein beetje is niet erg maar niet te veel al het kan. Als je deze stukjes een tijdje hebt laten drogen haal je ze van het keukendoek af en doe ze in een vrieszakje of bakje en leg het geheel in de vriezer. Je kunt nu zo nu en dan je garnalen voorzien van je zelf gemaakte spinazie stukjes!!! manier2: sticks .Nadat de blaadjes genoeg gekookt zijn giet het water af en doe de blaadjes in een vergiet en laat het uitdruppen zodat het grootste deel van het water weg is. Nog beter is het om het even in een centrifuge te doen. Hoe minder vocht erin zit hoe korter het duurt dat de sticks drogen. Als de blaadjes droog genoeg zijn doe deze dan in een blender en blend de spinazie tot een pulp. Doe hierna de pulp in een spuitzak. Indien je geen spuitzak kun je deze makkelijk zelf maken. zoals hierlangs op de foto met een plastic boterham zakje en een plastic tuutje in een uitgeknipte hoek gedrukt. Ook kun je gewoon een hoekje van het plastic zakje knippen om door het kleine openingetje dunne “ wormpjes” spinazie neer te leggen op de bak folie /bakplaat. warm de over op tot ongeveer 100-125 graden en leg de plaat met de wormpjes erin en houd deze in de gaten tijdens het drogen. Na een tijdje zul je zien dat de spinazie flink begint te krimpen en breken.Pak zo nu en dan een stukje eriut om te kijken hoe droog het is. als je het kunt breken is het droog genoeg. Sla het netjes koel op in een potje of zakje. Ze zullen hier ECHT van smullen!! Opmerking:  Spinazie niet te vaak voeren.Houd een gevarieerd eet patroon aan voor beste resultaten. fotos volgen nog
LED Verlichting Glass snijden H20 Sterilizer Akryl Buigen Garnalen voer Eitjes Bubbelaar Bodem Reiniger Waterbrug Co2 Systeem Kokosnoot huisje

DIY Maak je eigen Garnalen voer 

Baby Spinazie Je kunt zelf heel makkelijk wat voer maken voor je garnalen zoals spinazie. Het gaat in dit geval om de baby spinazie blaadjes. Je kunt deze makkelijk vinden in de supermarkt.